FAQ - Ofte stillede spørgsmål - for aNyhed.dk

aNyhed.dk- Hvad er aNyhed?
- Er der nogle regler for brugen af aNyhed?
- Hvordan navigerer jeg på aNyhed?
- Skal jeg være registreret for at bruge siden?
- Kan jeg være sikker på min bruger / email ikke misbruges?
- Hvordan opretter jeg en nyhed?
- Hvordan får jeg en nyhed på forsiden?
- Behøver jeg at have en blog for at deltage?
- Hvordan stemmer jeg på nyheder?
- Hvordan fjerner jeg min stemme?
- Hvorfor skulle jeg stemme på nyhederne?
- Mine nyheder får ikke mange stemmer.
- Hvad betyder det at "begrave" en nyhed?
- Hvad betyder karma under Top Brugere?


Hvad er aNyhed?

aNyhed.dk er et nyt dansk nyheds community (startet 19. januar 2008), hvor du kan finde brugerindsendte nyheder. Vi viser udsnit af nyheder og historier og linker direkte ned til kilden.
Registreret brugere kan stemme på de nyheder de syntes om og de mest populære nyheder vil blive vist på forsiden af aNyhed.dk i kronologisk rækkefølge.


Er der nogle regler for brugen af aNyhed?

aNyhed.dk er generelt 100% brugerstyret og administrationen bag vil kun i sjældne tilfælde blande os.
Generelt vil vi ikke accepterer:
- Tilmeldte nyheder som kan anses som spam eller annoncefælder
- Brugere der sviner hinanden til via kommentarer på aNyhed.dk
- At man opretter flere brugere for at stemme på sine egne nyheder.
Administrationen forbeholder sig den fulde ret til slette nyheder, kommentarer samt brugere hvor vi mener grænsen er overskredet.
Der kan være yderligere situationer hvor administrationen vil træde ind og alle situationer vurderes enerådigt at aNyhed.dk. Du kan læse yderligere omkring regler for brug af aNyhed.dk på bloggen.


Hvordan navigerer jeg på aNyhed?

Normal navigation på aNyhed.dk vil være at kigge på forsiden og se de seneste populære nyheder. Ellers vil man kunne gå til siden "Boblere" hvor du i kronologisk rækkefølge kan se de seneste indsendte nyheder.
Nogle har kun interesse indenfor specielle nicher og du kan derved browse direkte ned til en kategori fra menuen. (Bemærk at kategorierne også er opdelt i Populære Nyheder og Boblere) Eksempel:
Populære indenfor Politik: http://www.anyhed.dk/Politik
Boblere indenfor Politik: http://www.anyhed.dk/upcoming/Politik


Skal jeg være registreret for at bruge siden?

Du behøver ikke at have en bruger for at browse rundt på siden og læse nyheder, men hvis du selv ønsker at tilføje nyheder eller stemme på andres så skal du have en bruger.. Det tager kun 1 minut at oprette en bruger.


Kan jeg være sikker på min bruger / email ikke misbruges?

aNyhed.dk vil aldrig misbruge dine oplysninger som email og de informationer vil ikke blive givet eller overdraget til nogen 3. part.
Vi kræver email under oprettelse for på sigt at lave email verificering af nye brugere. Samt vi giver brugerne mulighed for email notifikation som tilvalg, ved fx. nye kommentarer på ens egne nyheder.
I meget sjældne tilfælde kan Admin bruge din email hvis vi får brug for at kontakte dig vedr. din konto på aNyhed.dk.
Din email vil altid være skjult for andre brugere, men du har muligheden under din profil at tilføje endnu en email som er synlig for andre hvis det ønskes.


Hvordan opretter jeg en nyhed?

Du kan oprette en nyhed på forskellig vis.
- Tilføj nyhed via link i højre top af aNyhed.dk
- Har du en bruger registreret tilbyder vi dig under din brugerprofil en Bookmarklet du kan overfører til din browsers Favorit menu. Du kan derved nemt overføre en nyhed, blot ved at klikke på denne Bookmarklet mens du er på siden din nyhed er vist.
- Du kan benytte vores FireFox Plugin hvor du med eet klik kan tilmelde nyheder.
- Desuden tilbydes en knap du kan overfører til eks. din blog posts hvor du direkte fra dit site kan tilmelde / stemme på din nyhed. Hent knappen her.


Hvordan får jeg en nyhed på forsiden?

Når en nyhed når et vist antal positive stemmer (værdien sættes af admin, men omkring 10 stemmer og nyheden må maks være 10 dage gammel), vil den automatisk blive rykket til forsiden. En forside nyhed er velsignet med endnu mere direkte trafik af de mange brugere der kigger forbi aNyhed dagligt. Desuden syndikeres din nyhed ud til flere andre nyheds medier på nettet.
Og som ekstra gulerod fjerner vi rel="nofollow" tag fra din nyhed - derved får din side noget linkstyrke sendt videre fra aNyhed.

Det er derfor altid i din egen interesse at lave så gode tilmeldinger som muligt, for at opnå forside-effekten.


Behøver jeg at have en blog for at deltage?

Nej, det er ikke noget krav at du har din egen blog eller hjemmeside. Du kan sagtens tilmelde andres nyheder du finder interessant.


Hvordan stemmer jeg på nyheder?

Når du er logget ind på aNyhed.dk som bruger kan du stemme en enkelt gang på samtlige nyheder. Du vil finde stemme knappen i venstre side i en lille grafisk boks. Tallet i boksen repræsenterer antallet af stemmer nyheden har modtaget.


Hvordan fjerner jeg min stemme?

Hvis du fortryder en stemme du har afgivet, kan du under din profil nemt fjerne den stemme igen. Tryk på "Stemt" og find historien og du vil have mulighed for at fjerne den igen


Hvorfor skulle jeg stemme på nyhederne?

Du skal stemme på de gode nyheder for at hjælpe andre finde de mest spændende nyheder, præcis som de hjælper dig ved at de har stemt på de nyheder de finder mest spændende.
På denne måde kan vi sikre at du nemt og hurtigt finder de bedste og mest aktuelle nyheder øverst på siderne.


Mine nyheder får ikke mange stemmer.

Hvis en nyhed er aktuel og godt skrevet så vil den få stemmer! Hvis du ikke oplever at dine nyheder ikke får stemmer er det måske fordi din nyhed ikke er særlig aktuel. Lister her nogle mulige scenarier:
- Bloggere som kun har for øje at tjene penge på deres site vil som regel ikke få mange stemmer.
- Hvis din nyhed ikke er unik, er chancen at andre allerede har skrevet om netop dette.
- Sjusket beskrivelse eller sjusket nyhed på selve dit site vil ikke trække stemmer.
- Du har gemt din nyhed i en forkert kategori.


Hvad betyder det at "begrave" en nyhed?

Brugere har mulighed for at begrave nyheder indsendt på aNyhed.dk. Da alle har mulighed for at indsende præcis det de vil, kan der opleves tilføjelser som fx. er i strid med retningslinierne, er direkte krænkende eller måske total irrelevant.
Her kan du som bruger begrave den nyhed, hvilket vil reducerer populariteten af selve nyheden, samtidig vil Admin få en liste over dem og kan derved nemmere "rydde op" i systemet.
NYT: Funktionen giver nu mere magt til brugerne, og modtager en given nyhed nok "begrav" stemmer fjernes den automatisk helt fra systemet. (X = 3 * stemmer modtaget) vil fjerne nyheden.
Så hvis du ser nyheder der ikke høre til på siden, så brug denne funktion.


Hvad betyder karma under Top Brugere?

Karma er en funktion vi benytter til at måle brugerne på siden. Karma har en skala fra 0 og opefter, hvor høj karma er en indikation på en god og aktiv bruger.
Karmaen beregnes ud fra:
- Antal nyheder du har tilmeldt.
- Nyheder af dine som har ramt forsiden.
- Antal kommentarer du har skrevet.
- Den positive/negative feedback du får.
- Tiden spiller en vigtig faktor, nylig aktivitet tæller meget, mens gammel aktivitet ikke tælles med.
Hele karma funktionen må betegnes som værende på udviklingsstadiet endnu. Der er flere ting der ikke virker optimalt, så bliv ikke i tvivl hvis du har en meget lav eller ingen karma, selvom du er aktiv på siden. :)

Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks