Den aarhusianske sportspsykolog, Kasper Høgh, er en blandt få danske psykologer, som arbejder med sportsudøvere indenfor E-sport.

E-sport er uden tvivl kommet for at blive og det danske hold, Astralis, har for alvor markeret deres territorium. Med deres VM-sejr i Counter Strike i 2018 satte de Danmark på verdenskortet ift. E-sport. Sportspsykolog, Kasper, er en af de psykologer, som er med til at hjælpe disse sportsudøvere med at udnytte deres potentiale endnu mere. Om noget så er E-sport en disciplin, som kræver fokus, hård træning og evner og redskaber til at håndtere det pres, som man er under. Det er derfor også mere end relevant, at sportsudøverne investerer i deres mentale træning på samme måde, som fodboldspillere, svømmere, badmintonspillere osv.

Hvordan kan en sportspsykolog bruges?

Der kan være forskellige årsager til, at man som sportsudøver opsøger en sportspsykolog. Måske vil du have hjælp til at håndtere indre og ydre pres. Det kan også være identitetsproblemer og selvfølelse. Det kan også være at skader eller sygdom har holdt dig væk fra sporten, og du har brug for hjælp til at håndtere processen.

På lig fod med alle andre mennesker, så kan man også få hjælp til at håndtere udfordringer ift. angst, depression eller livskriser. E-sportsudøvere kan altså både bruge en sportspsykolog sportsligt, men også personligt.

Hvorfor er det relevant at bruge tid på mental træning som E-sportsudøver?

Som nævnt tidligere så er E-sport en sport, som kræver et utrolig skarpt mentalt fokus. Ofte så træner disse sportsudøvere langt flere timer om dagen end discipliner, hvor man er fysisk aktiv. I andre sportsgrene kan kroppen helt simpelt ikke holde til fysisk træning i så mange timer om dagen, da den kræver restitution. Det er derfor utrolig vigtigt, at man får skabt et godt arbejdsmiljø omkring sin sport.

Desuden så skal mange af E-sportsudøverne forholde sig til det online community, som er omkring E-sport og deres kampe. Her kan mange E-sportsudøvere få gavn af, at lære at håndtere de ydre forventninger og pres, som lægges på dem. Andres kommentarer er nemlig ikke noget, man kan styre.

Grundlæggende så kan en sportspsykolog hjælpe med at skabe rammer, så man trives og udvikles endnu mere som sportsudøver.
esport      sportspsykolog     Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks