Bloggere må ikke skrive omtaler med ros af et produkt mod betaling uden at gøre opmærksom på, at der er tale om reklame. Rart nok for nogle at vide, skulle jeg mene... blogging      reklamer     


Hvem har stemt

Relaterede Links

Kommentarer

        1 
rosenstand ( 3859 dage siden )
rosenstand avatar Riisager - du skal aldrig regne med journalister. 9 ud af 10 researcher ikke ordentligt - og den 10. forstår ikke halvdelen af det, researchen viser ;-)
        0 
Riisager ( 4231 dage siden )
Riisager avatar Den vurdering er nok ikke helt forkert...
        0 
Bachmann ( 3859 dage siden )
Bachmann avatar Det er da altid noget at de ikke har valgt samme model, som de gjorde med gulplade-bilerne.. Så alle dem der IKKE får penge for deres indlæg, skal gøre opmærksom på det.
        0 
jan ( 3859 dage siden )
jan avatar Det er helt nyt for mig. Men jeg er jo også ny i dette univers.

Jeg var så naiv, at tro bloggere skrev af hjertens lyst. Og ikke pga. en tom pengepung.

For mig at se falder hele ideén med blogging væk, hvis man alene blogger for at berige sig. Naturligvis promoverer man sit eget produkt når man blogger, men det har jo intet med denne sag at gøre.

Måske har jeg misforstået hele ideén med blogging.
        0 
ClausHeinrich ( 3859 dage siden )
ClausHeinrich avatar Blogging er hvad du gør det til. Nogle skriver frit fra leveren om personlige emner, andre bruger blogværktøj til at promoverer services og produkter.

Der er ingen regler for brugen (heldigvis)
        0 
FrankHM ( 3859 dage siden )
FrankHM avatar Og så kunne det være interessant at vide, hvor affiliatelinks ligger i den sammenhæng. Skal man gøre opmærksom på, at et link i tilfælde af handel og/eller klik medfører betaling til blogejeren?

En blogger modtager jo i det tilfælde ikke penge direkte fra et firma som betaling for reklame.
        0 
rosenstand ( 3859 dage siden )
rosenstand avatar Ja - men det kræver jo lige, at lovgivende og kontrollerende myndighed forstår bare en lille smule af, hvad nettet (også) handler om. Det er ikke mit indtryk, at det er tilfældet?
        0 
FrankHM ( 3859 dage siden )
FrankHM avatar Thomas, jeg er helt enig. I affiliate-tilfældet tror jeg ikke, at nogen myndighed ligger inde med et fyldestgørende svar.

Som næsten al regulering på områder med hurtig udvikling er de et par skridt bagude i forståelsen af, hvad der foregår.
        0 
Riisager ( 3859 dage siden )
Riisager avatar Jeg fatter ikke hvorfor vi(Bloggerwave) og Buzzanova er nævnt i den artikel?

Efter jeg startede konceptet i Danmark kontaktede jeg Forbrugerombudsmanden som gav dette svar http://www.forbrug.dk/klage/love/forbrugerlove/mfl/sager/skjult-reklame/skjultreklame2/ (den gang hed det semoblog og kom i alle landsdækkende offline medier) jeg har lige siden jeg startede konceptet altid krævet at bloggerne skulle gøre opmærksom på at indlægget er betalt.

Fik i øvrigt hende der oprindeligt har skrevet artiklen til at ændre i den http://politiken.dk/tjek/digitalt/internet/article555121.ece

/Riisager

Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks