Der er utallige forskellige udgifter, som eksisterer i danskernes private økonomi. I vores udgiftsbudget er der f.eks. udgifter til el, vand, varme eller internet. Men der er en række områder, hvor vi kan spare gode danske kroner. Her er de vigtigste gode råd, som du kan tilgå uden det koster noget.

Den mest overkommelige måde for danskerne at blive rig på, er via din pension - det udtalte en vis person engang - Lars Larsen. For langt de fleste er det statistisk set den mest plausible metode at blive millionær på. Så man bør gennemtænke, at sætte sig mere ind i sin pensionsordning, med de spændende potentialer, der findes.

Forsikringsdækninger er det man erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få dem brugt. Du bør nøje spekulere på dine kritisk behov og ikke blindt gøre som alle andre. Der er nok forsikringer, du overhovedet ikke har brug for og som du kan undvære. Det er en vurderet risiko, du må tage. Efter du har udelukket, så gælder det om at drosle dine forsikringer ned på et lavt niveau. Skal din påhængsvognforsikring udelukkende dække fx. 50.000 kr eller kan du leve med en selv risiko på 18.000 kr, hvis dit hjem nedbrænder helt?

Bankerne er også en udgift, hvor der vil være mange penge at finde. Afvigelsen mellem de mest eksklusive og de billigste banker er ikke småting. Vi hører om, op til 4.000 dkk månedligt for en middelset kernehusstand + reallån. Lån til bolig er det største enkelte køb, som mange møder. Udlån er den ting man skal være opmærksom på, hvis du vil forbedre din private finanser. En ting er renteudgifterne, men også dagskursen er vigtig. Omlægning af lån er en ting, som kan accelerere din private økonomi. En anden vigtig variabel er forhaling af lån. Lån kan paralleliseres med forskydning af tid. Hvis man kan afvente fx 16 måneder med at låne og i stedet for spare op i perioden, så har du både nedbragt din gæld, men også rente udgifterne.

Diverse:Er du med hos en faglig forening, så får du adgang til en del fordele. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er mange penge at spare på en billig fagforening. Nogle personer har forceret valg af fagforening i fagaftale. Men man kan selvfølgelig vælge kun at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan supportere dig med alm. forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er dumt at spare pengene, hvis du lider af for eksempel muskelbesvær.

Mad er det område i din privatøkonomi, som repræsenterer den største del. Men at nogle folk kan overleve for et spartansk rådighedsbeløb hver måned - så er der andre personer, som bruger store pengebeløb på f.eks. eksklusiv take-away. En ting er når man køber mad ude på enten grillbar eller Just eat – men den rigtig store pengesynd er det mad du køber og bager i hjemmet. På dette område findes der det klassiske madkøb i supermarkedet, som man slæber hjem. Uheldigvis er danskere eftergivende for fristende køb, der resulterer i at dosmersedlen stiger drastisk. Et tip er, at du indkøber dine mad på nettet, på de nye digitale supermarkeder. Her kan man enten købe daglige madindkøb, men desuden også de mange nye udbud af måltidskasser.

Du bør altså analysere dine kontiposteringer, så du drosler ned indenfor ALLE dele af dit budget. Så kan du ende med at være i besiddelse af et langt sjovere slutbeløb til de lækre aspekter af livet.
privatøkonomi     Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks