"I forhold til køb af et løbebånd til hjemmebrug, så vil jeg nu gennemgå nogle overvejelser, du kan gøre dig inden køb. Løbebånd er forskellige. Fx i forhold til om de kan foldes sammen og dermed spare plads. Der er forskel i computerdata, dimensioner, stigningsmulighed, tophastighed m.m. Hvad er vigtigt for dig? Her er noget inspiration."

Dimensioner
Bredden på løbebåndet er især vigtig at tage med i overvejelserne. Det kan være træls, hvis det er for smalt, i det man så skal koncentrere sig om at holde sig på løbebåndet. I takt med at man bliver mere træt kan man løbe mere ukoordineret og skævt. Et bredt løbebånd giver plads til dette. Det gør et smalt ikke.

Computerdata
Computerdata er fx hastighed, forbrændte kalorier, distance, tid og puls. Sidstnævnte er vigtig, hvis du vil løbe i pulszoner og dermed vide, om den træning du laver stimulerer til øget kondition (+90 % af din maxpuls).

Pulsbælte
Nogle løbebånd kan ikke aflæse pulsbælte. Kun håndpuls. Med håndpuls skal du til at lægge dine hænder på løbebåndets håndpulsmålere for at se din puls. Dette kan være irriterende, hvis du fx er oppe i fart (højintensitetszonen) og vil se din puls. Så skal du måske til at sænke farten. Med et løbebånd, der registrerer pulsen fra pulsbæltet og konstant viser din puls i displayet foran dig, kan du bedre koncentrere dig om dit løb.

Stigningsmulighed
Der er forskel i, hvor meget et løbebånd kan eleveres. Normalen er 0-15 %, men du kan også finde løbebånd med op til 44 %. Læs fordele ved høj stigningsmulighed.

Tophastighed
Tophastigheden varierer også. Hvis du vil løbe intervalløb, og hvis du er i god form, så har du brug for en høj tophastighed. Fx + 18 km/t. Bemærk, at forskellen i tophastighed, oftest, afspejles i markant prisforskel pg.a. større motor. Overvej derfor om det er nødvendigt for dig, at løbebåndet fx kan løbe 22 km/t mod 18 km/t.

løbebånd      motionsudstyr     Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks