Alle forældre kender de udfordringer, der kan følge, når man fortæller sine børn, at “nu er det sengetid”. Det gjorde iværksætterne Lars Henriksen og Anders Larson også, og derfor har de nu udviklet appen Vilters Godnathistorier, der gør afslutningen på dagen bedre for både voksne og børn. Appen er netop udkommet i Apples App Store, og versionen til Android er på vej.

Men - skærm ved sengetid?
Appen er kontroversiel, for at bruge skærm til børn ved sengetid er et kæmpe no-go fra alle fagfolk. Og hvorfor skal forældre overhovedet bruge en app til noget så intimt og personligt som at putte sit barn? “Vilters Godnathistorier er et eksempel på, hvordan teknologi kan styrke selv de relationer, vi anser for at være allermest menneskelige,” siger den ene iværksætter bag appen, Anders Larson. “Vores app skaber faste rutiner og ro ved sengetid, og det giver netop plads til at være en mere nærværende forælder.”

Samme oplevelse har Marie-Louise Overgaard fra Middelfart, der bruger appen med sin søn Sylvest på seks år.
“Telefonen er jo et naturligt værktøj i dag, og appen skaber en mere harmonisk afslutning på dagen for Sylvest - og for os. Så betyder det ikke noget for mig, at der er en skærm involveret. Det er jo kun mig, der skal kigge ind i den,” siger hun.

Flere fordele med skærm
At historierne læses højt fra en skærm giver også en række andre fordele. Barnet har altid hovedrollen i de personliggjorte eventyr med drømmepiloten Vilter Ørngot. Barnets bedste venner og yndlingsbamsen får også lov til at være med, og det er med til at skabe en særlig opmærksomhed, som gør det nemmere for barnet at falde til ro, siger hovedparten af de 12.500 børnefamilier, der allerede kender Vilter Ørngot fra vilter.dk. Mange børn falder endda i søvn til Vilters godnatmelodi, som afslutter hver historie.

Børnepsykolog gennem 40 år og forfatter til blandt andet ‘De kompetente forældre’, Margrethe Brun Hansen, er begejstret for konceptet.
“Vilter Ørngot er en gave til både børn og voksne, når der skal puttes. I det liv, de unge familier lever i dag, er det at få børn til at falde til ro og i søvn et af de helt store problemer. Her vil de personlige godnathistorier med Vilter være et virkeligt godt redskab til at fjerne stress og forvirring og hjælpe barnet til at falde afslappet og fredfyldt i søvn,” siger hun.

Teamet bag vilter.dk samarbejder desuden med en række hospitaler i hele Danmark, hvor de har skrevet gratis historier særligt til indlagte børn. Se mere på vilter.dk/hospital.

Målet med Vilters Godnathistorier er, at det skal være sjovt at gå i seng for alle børn. Og give mere voksentid om aftenen til forældrene...
Appen Vilters Godnathistorier er tilgængelig i App Store.

Se en introduktion til appen Vilters Godnathistorier
https://www.youtube.com/watch?v=5RGhVEGPEqU godnathistorier      søvn      sengetid      sovetid      børn      vilter.dk     Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks