Det gratis operativsystem Ubuntu Linux er d. 29/10 omdrejningspunktet i magasinet penges program om softwarelicenser og gratis software til alle. Både til privat og virksomhedsbrug. ubuntu      linux      fri software      ubuntudanmark     


Hvem har stemt

Relaterede Links

Kommentarer

        0 
rocKetBrother ( 4682 dage siden )
rocKetBrother avatar Tak for et godt indlæg. Jeg lægger selv megen tid i at undgå al proprietær software og benytter overvejende openSuSE - og gør næsten alt for at få folk til at overveje et systemskift. Det forsøg du nævner i posteringen bliver meget interessant, selv om jeg mener at kunne svare på nogle af spørgsmålene selv. Det er, forunderlig nok, en kendsgerning at folk gerne brokker sig, lige så snart deres Windows Media ikke er til rådighed længere, og man skal kunne nogle koder for at trylle DR.TV på skærmen, Stifinderen har et andet navn og Word ser også helt anderledes ud. Det gør de sjovt nok kun når de skifter til en (gratis-) Linux-Distribution, så er der ikke grænser for hvor dårlig det kan være - bare fordi det er anden måde at arbejde på. Køber de dog en Mac, som heller ikke helt kan sammenlignes med Windows…ja: Så er det smart, når Bilbasen.dk ikke vises korrekt i Firefox er det “opensource skrot” - helt i kontrast til afviste Safari-Homebanking-kunder: Det er “alternativ og sublim finkultur”;). Det tages heller ikke for noget at man har et gratis program som er i lang udstrækning ligeværdig med Photoshop - som man lægger hvad…3′000-4′000 dask for?

Man skal se det i lyset af at ikke alle mennesker er IT eksperter, og at de heller ikke vil være det. “Det skal bare virke” er det mest hørte udsagn - rigtig nok, hvorfor så bruge Windows, nærmere: Windows Vista?? Det taler for sig at der efterhånden er nogle OEM udbyder som tilbyder sælge computere med Linux-Distro’s pre-installeret (skulle gerne komme til DK i løbet ar et års tid, mener jeg at have læst).

Nævnte tests udfald er i højeste grad afhængig af familiens indstilling til deres behov og deres kunnen - og om ungerne er i besiddelse af nogle spille-konsoler - fordi det er ikke på spille-domænen Linux er stærkest.. Vi ser spændt test-resultatet immøde, det kunne jo være at der snart sker noget i folks indstilling. “Finanskrisen” og dårlig MS styresystemer hjælper jo til! Gratis er det ikke, det må vi erkende, det koster mange timers arbejde at få sit system som man ønsker det, til gengæld er det (efter eens personlige evner) helt transparent og “customizable”.

Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks