Mobilt bredbånd har rigtig mange fordele. Et af de elementer, som gør teknologien attraktiv, er muligheden for at være på internettet, når man er på farten. Det kræver ikke andet end en mobil, en laptop, en tablet eller en anden mobil enhed, hvor man kan indsætte det USB-stik eller sim-kort, som giver adgang internettet.

Mobilt bredbånd tog for alvor fart i Danmark omkring 2009, hvor markedet oplevede en massiv vækst. En vækst der i høj grad var båret af de nye populære smartphones og tablets, som især Apple og siden Samsung har haft kæmpe succes med. I 2010 slog mobilt bredbånd rekorden for hurtigst sælgende telefonprodukt i nyere tid. Denne smarte internetadgang er blevet så populær, at den normale stadionære internetopkobling er blevet kraftigt udfordret, hvorfor salget har været faldende.

Spørgsmålet er, hvorfor mobilt bredbånd har slået så meget igennem herhjemme? Mange forbrugere efterspørger muligheden for at logge på internettet hele tiden. Det er ikke længere nok ”kun” at kunne gå på nettet, når der er en fast opkobling eller trådløs internet tilstede. Mail, Facebook, Twitter, nydeheder og muligheden for streaming skal være ved hånden hele tiden. En tydelig indikation på dette er, at flere undersøgelser viser, hvordan mange danskere nu bruger mere tid på nettet end at se TV, hvilket ikke er så lidt – Facebook er den helt store tidssluger. Ser man på, hvad brugerne benytter sit mobile bredbånd til, så varierer det en del. I BRIC-landene bliver der brugt ekstra meget tid på underholdning, når der bliver surfet. Underholdning fylder også meget på de mere modnet markeder (USA og Europa), men her dominerer nyheder og general informationsøgning brugernes forbrug. Men hvad enten man befinder sig i Brasilien eller i Danmark, så er salget af mobilt bredbånd eksploderet.

Da teknologien stadig var helt ny, oplevede brugerne ofte, at forbindelsen var langsom og ustabil. Denne hurdle fik en del til at fravælge denne mulighed. Men ret hurtigt kunne man blive koblet direkte på 3G-netværket, hvilket betød en super hurtig og stabil forbindelse. Og for nyligt er det også blevet muligt, at benytte 4G netværket, hvilket betyder hastigheder op til 80 mbit.
Priserne på mobilt bredbånd varierer en del. Men det er absolut at finde gode tilbud. Derudover er de forskellige aftaler med udbyderne blevet meget fleksible, man kan fx vælge mobilt bredbånd uden abonnement (http://www.lebara.dk/mobilt-bredbaand), hvis man ikke ønsker at binde sig i flere måneder. Der er også mulighed for, at ligge loft på forbruget, således man sikrer sig at der ikke kommer en ubehagelig regning ind af døren.
mobilt bredbånd      mobilt bredbaand      mobilt internet     Om aNyhed  •  Stem Knapper  •  Knap Generator  •  Avanceret søgning  •  RSS Feeds  •  FAQ  •  ^ Til Toppen
Drives af Koala Designs | Danske Hjemmesider | Blog Indeks